Alles over onze Italiaanse wijnen

Bij een goed Italiaans diner hoort een goede Italiaanse wijn. Daarom vindt u bij ons diverse heerlijke wijnen uit Italië op de wijnkaart. Er zijn immers geen betere wijnen dan die uit het mooie Italië. Bij La Trattoria Da Manuel serveren we een mooi assortiment van de lekkerste wijnen voor u. We vertellen u hier graag wat meer over.

Italië wijnland

italiaanse wijnen La Trattoria Da ManuelItalië staat bekend als wijnland en dit is niet voor niks. Het is namelijk de grootste wijnproducent ter wereld met maarliefst 850.000 hectare aan wijngaarden. Deze gigantische hoeveelheid produceert samen meer dan 53 miljoen hectoliter wijn per jaar die over de hele wereld wordt gedronken. Dankzij de modernisering van de afgelopen halve eeuw is de kwaliteit bovendien flink verbeterd en is Italië met recht een van de beste wijnlanden ter wereld.

Diverse wijnstreken

Wijn wordt door het hele land gemaakt, maar er zijn drie grote wijnstreken waar een groot deel van de wijn geproduceerd wordt. Dat zijn Toscane, Sicilië en Piëmonte. Op onze kaart vindt u de beroemde Chianti uit Toscane, die goed past bij vlees, en de Barolo uit Piemonte, die de koning van de wijnen wordt genoemd. Verder zijn er diverse frisse en sappige witte wijnen uit Sicilië op de kaart te vinden. Uit iedere wijnstreek vindt u wel iets terug op onze kaart!

Laat u verrassen

Onze wijnkaart kent wijnen met diverse smaken met allen hun eigen karakter. Van fris en fruitig tot vol en zacht, voor ieder vindt u wat wils. Op onze kaart vindt u de verschillende smaak die u kunt verwachten. Bent u benieuwd naar wat het beste past bij uw gekozen gerechten? Vraag dan om advies aan onze wijnkenners en laat u verrassen. Voor ieder gerecht hebben we een gepaste wijn.

Kom snel eens langs om te proeven

Houdt u van wijn en lekker Italiaans eten? Zet dan La Trattoria Da Manuel bovenaan uw wensenlijstje. Bij ons krijgt u de echte Italiaanse ervaring van dineren en dat proeft u overal in terug. Kom snel eens langs om dit zelf te ervaren en te proeven van onze overheerlijke wijnen. U kunt eenvoudig online uw tafeltje vastleggen. Voor vragen of meer informatie kunt u ook altijd contact met ons opnemen.