Eetgewoontes in Italië

Heerlijk eten, wie houdt daar nu niet van? Ieder land heeft zijn eigen cultuur en eetgewoonten. Die van de Italianen zijn net even anders dan wij hier in Nederland gewend zijn. Een goede maaltijd is dan ook het hoogtepunt van de dag, waarin ze écht de tijd nemen voor een maaltijd en vaak samen zijn met familie en vrienden.

Dineren is een sociale bezigheid

Het ontbijt van de gemiddelde Italiaan is karig te noemen als je het vergelijkt met een Nederlander. Ze halen vaak onderweg snel een cappuccino en een brioche. Tijdens de lunch kiezen zij vaak voor een lichte, warme maaltijd. Omdat er vervolgens vaak wordt doorgewerkt tot circa 19:00 uur, is het diner voor de Italianen het hoogtepunt van de dag waarin zij tot rust kunnen komen. In tegenstelling tot Nederlanders, die vaak vroeg eten en snel weer van tafel zijn, nemen Italianen écht de tijd voor hun avondmaal. Al uitgebreid tafelend kunnen zij urenlang genieten van het avondeten. Omdat in Italië de families gemiddeld groter zijn dan in Nederland, is het diner een moment van samen zijn waarbij de dag uitvoerig wordt besproken. Een echte sociale bezigheid dus.

Een traditioneel avondmaalItaliaans hoofdgerecht

In Nederland is er vaak een hoofdgerecht met een toetje: de bekende maaltijd met aardappelen, groente, vlees en een heerlijk schaaltje vla. De Italianen kennen echter een andere avondmaaltijd, die traditioneel op de volgende manier wordt gegeten. Te beginnen met een antipasti. Dit is een koud voorgerecht dat bedoeld is om de eetlust een beetje op te wekken.

Daarna is er de primi, het voorgerecht. De voorgerechten zijn warm en bestaan vaak uit soep, vlees, vis of pasta. Daarna komt de secondi, het hoofdgerecht. In de meeste gevallen is dit een heerlijk gerecht van vlees, vis, gevogelte of natuurlijk de pasta. Tot slot wordt het diner tweemaal afgesloten met een toetje, de dolci. Als eerste de koffie en als laatste een likeurtje, zoals Grappa.

Ervaar Italiaans dineren bij La Trattoria Da Manuel

In Geldrop vindt u ons Italiaanse restaurant La Trattoria Da Manuel, waar u kennis maakt met de ware Italiaanse keuken en de Italiaanse tradities. Onze Romeinse chef-kok serveert u de heerlijkste Italiaanse gerechten die met liefde en passie op een traditionele wijze zijn bereid. Wij hebben heerlijke koude en warme voorgerechten, een uitgebreide kaart aan hoofdgerechten en traditionele nagerechten, zodat u een perfecte avond Italiaans dineren kunt ervaren met het hele gezin. Bent u benieuwd geworden naar onze Italiaanse gerechten? Bekijk dan onze menukaart  en reserveer meteen een tafel in ons restaurant. Voor al uw vragen kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.