Eetgewoontes in Rome

Ieder land heeft zijn eigen cultuur en eetgewoontes. Zelfs in het land kunnen de cultuur en eetgewoontes per regio sterk verschillen. Onze kok serveert u de heerlijkste Italiaanse gerechten die met liefde en passie op een traditionele wijze voor u zijn bereid. Omdat onze kok van Romeinse afkomst is, vertellen we u iets meer over de eetgewoontes in Rome, zodat u weet waar onze kok zijn liefde en passie voor het koken vandaan heeft.

Romeinen eten netjes

Romeinen staan bekend om hun lekkere eten, waarbij kosten noch moeite worden gespaard. Niet alleen het eten moet tot in de puntjes verzorgd zijn, maar ook de aankleding. Meubels, bijzettafels en stoelen moeten mogelijk goed bij het menu passen. Zo komen de smaken van het eten goed tot zijn recht. De Romeinen kennen, net als wij, drie maaltijden op een dag. Het ontbijt is meestal heel eenvoudig. Denk aan wat brood, kaas en olijven. In de middag volgt een lichte maaltijd. Vaak wordt hiervoor bij een thermopolium gegeten. Dit is een soort snackbar waar eenvoudige koude en warme hapjes en drankjes verkrijgbaar zijn. Na deze maaltijd heeft de gemiddelde Romein genoeg energie om door te kunnen tot het belangrijkste moment van de dag: de cena.

Cena: het avondeten

De Romeinse keuken bewijst dat er weinig nodig is om een goed gerecht te maken, als er maar juiste, verse ingrediënten worden gebruikt. Dit is zeer belangrijk aangezien de avondmaaltijd voor veel Romeinen het hoogtepunt van de dag is. Samenzijn, de dag uitvoerig bespreken, lang tafelen en lekker eten zijn de belangrijkste aspecten. Er is dan ook vaak een voor-, hoofd- en nagerecht aanwezig.

De meeste specialiteiten van Rome zijn tot stand gekomen door gebruik te maken van de ingrediënten die voorhanden waren. Dat beviel zó goed dat ze nog altijd op de menukaart van een typisch Romeinse trattoria staan. Denk hierbij aan een pasta carbonara, pasta met geraspte schapenkaas, gerechten met ossenhaas en andere vlees- en vissoorten die met veel passie en zorg worden bereid.

Romeins eten

Het eten wordt met veel zorg en liefde bereid, zodat iedereen er voor de volle honderd procent van kan genieten. Voorafgaand aan de maaltijd worden de handen dan ook gewassen, zodat de eetlust van iemand anders niet bedorven wordt. Verder is onbeschaafd opstellen en het weggooien van eten ongewenst gedrag. Dit doet namelijk afbreuk aan de ervaring de belangrijke cena. Het voorgerecht bestaat vaak uit kleine gerechtjes die bedoeld zijn om de eetlust op te wekken. Hierbij wordt vaak ook een aperitief gedronken, zoals een gekruide zoete wijn. Daarna komt het hoofdgerecht. In de meeste gevallen is dit een gerecht van vlees, vis, gevogelte of natuurlijk de pasta. Tot slot wordt het diner tweemaal afgesloten met een toetje. Als eerste de koffie en als laatste een likeurtje, zoals Grappa.

Ervaar de passie van onze Romeinse chef-kok

Onze chef-kok, geboren en getogen in Rome, serveert door zijn achtergrond de heerlijkste Italiaanse gerechten die met liefde, passie en zorg op een traditionele wijze voor u worden bereid. Ervaar de passie en de smaken van ons Italiaans eten door een tafel in ons restaurant te reserveren. U kunt de heerlijke smaken ook naar huis halen door onze gerechten af te halen. Ook kunt u altijd contact met ons opnemen voor het maken van een reservering of het stellen van een vraag. We zien u graag snel bij La Trattoria Da Manuel.